Brev 2010

Kära surdegsbakare!

Det som började som en kul grej har nu växt till en karta med fler än 100 bagerier – nättjänsten Surdegskartan.se.

Det fanns ingen större plan. På väg till och från jobbet cyklar jag genom Stockholm och allt som oftast stannar jag till och köper gott bröd på något bageri. För att hålla reda på vilka bagerier jag besökt gjorde jag en karta med hjälp av Google Maps, som jag visade för bekanta. När även obekanta började kommentera och komplettera insåg jag att “hey, det verkar finnas fler som vill hitta till bra bagerier och som har fler tips”. Några sena kvällars pyssel i januari resulterade i en enkel sajt. Adressen blev självklart Surdegskartan.se. Efter bara några dagar började det komma in tips och recensioner från andra surdegsfantaster. I maj publicerade Svenska Dagbladet en artikel (både i tidningen och på nätet) om surdegsbröd där de refererade till sajten.

Trafiken till sajten ökar hela tiden och nu har vi passerat över 100 publicerade bagerier. Du som får det här brevet är en av dessa.

Mitt syfte är att hjälpa brödälskare hitta bagerier med surdegsbröd på ett enkelt sätt. Sajten är helt ideell och jag gör det som en kul grej. Besök gärna sajten och hör av dig med synpunkter och förslag.

För att öka kännedomen om Surdegskartan.se – och på det sättet få fler människor att upptäcka gott bröd – har jag tagit fram klistermärken som det vore kul om ni ville sätta upp någonstans där det syns.
Hör gärna av dig, jag finns på per@strm.se eller 070-6762320.

Med vänlig hälsning

Per Åström